Op zoek naar een Country Manager SsangYong (Benelux) & Maxus (Belux)

SsangYong en Maxus wordt in de Belux ingevoerd door Alcomotive dat deel uitmaakt van de Alcopa groep. Voor onze hoofdzetel in Kontich zijn we momenteel op zoek naar een Country Manager. Beide merken maken binnen Alcomotive deel uit van een Europees netwerk. Voor deze functie ben je verantwoordelijk voor Maxus Belux en SsangYong Benelux.

Ben je commercieel ingesteld, hands-on en een ervaren manager met een pak ervaring in de automotive sector?  Heb je een echte ondernemers-ingesteldheid en een brandende liefde voor automobiel? Zoek je een interessante functie met volledige P&L verantwoordelijkheid? Lees dan zeker verder.


SsangYong en Maxus, wie of wat is dat eigenlijk?

SsangYong Motor Company, opgericht in 1954, is de oudste autofabrikant in Zuid-Korea, waar het de vierde positie inneemt qua verkoop. In de afgelopen 60 jaar heeft het bedrijf een volledig assortiment SUV- en lifestyle utility-cars ontwikkeld. Recent heeft SsangYong z'n line-up volledig vernieuwd en uitgebreid. Als SUV-specialist concentreert SsangYong zich op dit populair segment, wat binnenkort nog zal worden uitgebreid met een volledig elektrische variant.

In de scope van deze functie zit ook de algemene leiding over Maxus. Het merk is (nog) niet goed bekend in Europa, maar dat zal snel veranderen. Maxus behoort tot de Chinese SAIC Group, de grootste autofabrikant in China. En met meer dan 7 miljoen verkochte voertuigen in 2018, is SAIC Motor uitgegroeid tot de zesde grootste autogroep ter wereld. Met de EV80 / EV90 en de kleinere E-Deliver 3 richt Maxus zich op een sterk toekomstgericht segment: elektrische bestelwagens. In een snel veranderende wereld waarin steeds strengere milieunormen gelden, biedt elektrisch vervoer het antwoord op vele ecologische vragen. Binnenkort worden nog verschillende nieuwe modellen aan het gamma toegevoegd.

Hoe ziet een job als Country Manager er bij ons uit?

Je bent verantwoordelijk voor het introduceren en managen van alle SsangYong en Maxus producten en staat in voor hun winstgevendheid. Je draagt P&L eindverantwoordelijkheid over de departementen sales, marketing, after sales en parts & accessories en rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director en de General Manager.

Je verantwoordelijkheidsgebied bestaat onder andere uit:

 • Definiëren van de commerciële strategie van beide merken en dit zowel op korte als op middellange termijn;

 • Opvolgen van winstgevendheid, marges, gerealiseerde volumes en klantentevredenheid;

 • Onderhouden van nauwe contacten met het dealernetwerk met regelmatige bezoeken ter plaatse;

 • Onderhandelen over margestructuren met de dealers en opvolgen van hun performantie;

 • Uitdenken van de marketing-, communicatie- en PR-strategie rekening houdend met de SsangYong Motors Middle Europe en Maxomotive visie;

 • Contacten onderhouden met/advies verlenen aan de constructeur met betrekking tot de bepaling van producten, afzetmarkt en product pricing;

 • Aansturen van een gemotiveerd en compact team.

Wat verwachten we van onze nieuwe collega?

 • Je beschikt over een gedegen ervaring in een commerciële functie in de automotive sector;

 • Je hebt een neus voor opportuniteiten en een servicegerichte aanpak;

 • Je bent voldoende tweetalig (NL/FR) met een goede kennis van het Engels;

 • Je bent in staat zelfstandig te werken, verantwoordelijk en resultaatgericht;

 • Je hebt een hands-on mentaliteit en veel goesting om het succesverhaal van SsangYong en Maxus verder vorm te geven;

 • Je beschikt over people management-skills en bent in staat je team te coachen en enthousiasmeren.

Wat bieden wij aan?

 • Een boeiende functie binnen een gedreven en professioneel team waar initiatief en verantwoordelijkheid wordt aangemoedigd en met mogelijkheden tot jouw verdere ontwikkeling binnen het bedrijf of de groep.

 • Je ontvangt een aantrekkelijk loon aangevuld met een ruim pakket aan extralegale voordelen waaronder een bedrijfswagen met tank- en/of laadkaart en een groeps- en hospitalisatieverzekering.

 • Het moederbedrijf Alcomotive hecht veel belang aan de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt bijvoorbeeld een onbeperkt online leerplatform aan.

 • Je komt terecht in een leuke omgeving waar veel mogelijk is en met een open cultuur, in de brede zin van het woord.

Download bijlage(s)